200g gorzkiej czekolady
150g masła
480g cukru
4 jajka
120g przesianej mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
80g orzechów włoskich
SPOSÓB WYKONANIA:
Włóż do garnka 150g pokruszonej czekolady, a potem rozpuść ją w wodnej kąpieli
Kiedy czekolada będzie się rozpuszczała ubij jajka na jednolitą masę
Następnie wrzuć masło do rondelka i rozpuść je
Rozgrzany tłuszcz przelej do miski z cukrem i wymieszaj dokładnie
Potem dodaj orzechy i rozpuszczoną czekoladę
Następnie wsyp do mąki łyżeczkę proszku do pieczenia
A później dodaj mąkę z proszkiem i wymieszaj dokładnie
Weź formę, w której będziesz piekła i wysmaruj ją masłem a następnie wyłóż papierem do pieczenia.
Na tak przygotowaną formę możesz wylać ciasto
Kiedy ciasto zostanie wylane pokrusz pozostałe 50g czekolady i dodaj je do masy i zanurz.
Następnie włóż ciasto do piekarnika nagrzanego na 200 stopni Celsjusza na 30 minut
Potem pozostaje ci tylko czekać, a następnie udekorować i zjeść ciasto
SMACZNEGO!
Dwa miesiące temu robiłam brownie po raz pierwszy i każdy to pokochał. :D Mój przepis był inny, bo z jakiejś fit strony, ale zamieniłam słodzik na cukier i też wyszło pyszne. :D W tym tygodniu będę znowu robić. :D
OdpowiedzUsuńmyslizglowywylatujace.blogspot.com/
Brownie jest pyszne, twoje też wygląda :D
OdpowiedzUsuńzofia-adam.blogspot.com
Wygląda bardzo smacznie!
OdpowiedzUsuńvebth.blogspot.com
Uwielbiam wszystko co jest z czekoladą i orzechami:-)
OdpowiedzUsuńja też! Nazwałam to autorsko obsesją orzecholadową <3
Usuńprawa zastrzeżone hahah
UsuńOj dawno nie robiłam:)
OdpowiedzUsuńja właśnie też, ale podczas kwarantanny chyba każde ciasto już było grane!
UsuńMmm uwielbiam brownie 😄 najszybsze i najsmaczniejsze ciasto 👍
OdpowiedzUsuń